True facebook

När fenomenet ”facebook” en morgon diskuterades vid snitsarens frukostbord, associerade hans sköterska osökt till den kontaktsökande varelsen här nedan.  Bilden, som hämtats ur snitsarens ABC-bok (Snitsarpress 1979), illustrerar inte bara allas vår fåfänga strävan efter bekräftelse utan låter oss samtidigt förstå vår undermedvetna blodtörst. Snitsaren var inte bara, som han själv gärna framhöll, en kännare av våra mänskliga svagheter. Han var tydligen även långt före sin tid.

19 svar till “True facebook

 1. Bernard likes this!

 2. Måhända vill Bernard vara Vilgots, och därmed enligt facebooklogiken (?) snitsarens, vän, eller tvärt om?

 3. Hahahaha! Regga ett konto åt Vilgot Varulv NU. Jag lovar ställa upp som första kompis! Vilgot skulle klå Kurt Wered, som för övrigt bloggar på http://weredsvadligheter.blogspot.com/, big time.

 4. ”Regga ett konto”? Hon kunde lika gärna be snitsaren göra en Mollbergare i pik. Snitsaren, som minns hur han nära nog fick sätta livet till när man lurade över honom från hans trygga Hotmail till bloggosfären, har noga undvikit ”fejan” eller ”boken” … eller ”da book” som Fredrika möjligen kallar företeelsen. Regga ett konto själv, hon som hålls i smeten!! Vad Vilgot vill vet vi inte, men kanske kan hon, som också har vargblod i ådrorna, förstå honom. Är hon därtill beredd att villfara hans önskan, det vill säga inte bara vara hans kompis utan också hans vän, får hon svara för konsekvenserna själv.

  Efter att snitsaren läst lite i den länkade bloggen, undrar han om inte Kurt Wered är en lätt desillusionerad före detta medlem av den ökända K-gruppen som omtalas på snitsarens sida ”Bekanta” ovan. I sin kamp mot allt och alla hyllade de ”taktlösheten i en taktfast klampande värld” och ville vara ”krampen i förmätenhetens muskelmassa”.

 5. Om ”fejan” vet jag inte mycket, men har förstått att boken inte bara bereder den moderna människan lite skön cyberträngsel utan också öppnar möjligheter för storheter som Kim Il Jung och Ingvar Kamprad att slå lovar kring flocken. Jag tror bestämt att Vilgot Varulv skulle få många vänner om blott ett konto ”reggades” för hans räkning. Han ser ju väldans snäll och beskedlig ut och det ligger säkert inga blodiga köttstycken i matskålen utan jag gissar att den är full av vegetariska antioxidanter. Vilgot Vego vore nog ett mer passande namn, men jag inser att Varulv är ett betydligt sexigare epitet. För övrigt har jag svårt att förstå ”hajpen” kring varulvar och är gammal nog att hålla fast vid ordspråket: ”Bättre en vän i handen än en tand i vännen”.

 6. Snitsaren googlar på det tänkvärda ordspråket, men finner det inte, varför Oliver Sture ska ha tack för att ha lyft fram det ur vårt kollektiva undermedvetna och satt det på skärmen.

  Oliver sätter också fingret på vår vanliga fördom att varulvar är predestinerade köttätare och därtill blodtörstiga sådana. Hans tanke att detta exemplar har sallad i sin skål är vacker, och om Gullfot kan vara vegan, bör Vilgot kunna unna sig åtminstone en köttfri dag i veckan. Kanske har han sina långa tänder till att gnaga trädens bark för att komma åt den söta saven. Den som aldrig fått smaka persikosaften får leva med ett evigt sötsug.

 7. Startnummer X verkar ha råkat fasta på en bild på löparässet Petras månblogg. Anledningen var att han bestämde sig att springa runt ett visst slott i en mellansvensk stad tillsammans med ett antal likasinnade. Att han sedan av misstag blev hopbuntad med de sk ”Sub40”-löparna tillhör tillvarons mystrerier.

 8. Även om alla figurerna på bilden (utom de beatles- eller reservoir dogs-promenerande studenterna till höger) ser ut att vara inklistrade klippdockor, anas med lite god vilja startnumrets skygga leende och vänstra öga, så vi får väl tro honom på hans ord. Att Startnummer X är kapabel att utmana 40-minutersvallen på 10 000 meter, betvivlar vi dock inte.

  Startnummer X tycks för övrigt även ha fastnat i snitsarens ovan nämnda ABC-bok. Att den slappa tonåring, som där avbildats, senare skulle bli en sån hejare på att springa kunde ingen ana.

 9. Vänster öga? Blygt leende??? Startnumret ser ju helvilt ut, vet inte Snitsaren hur ett starnummer ser ut?

 10. Ja, nu ser jag, fyfan vad äckligt!, citerar snitsaren ”Det stora jättebrevet”. Det är ju galningen i mitten, han som hoppar högst av alla. Eftersom snitsaren är inte van att se det annars civiliserade startnumret sådant, kände han inte genast igen det. Ska krigsdansen tolkas som att startnumret vann det där jippot?

 11. Haha! Klockrent! ”Reggas” borde han Vilgot. Jag har alltid velat vara vän med en varulv. Fast ännu hellre en vampyr. Det är coolare. Om mindre ludna.
  Startnumret har uppenbarligen inte tagit i ordentligt runt slottet. Varför skulle han annars orka hoppa så högt. Sparade han månne på krafterna eftersom han visste att kameran skulle tas fram och han ville se spänstig ut på den berömda bloggen? Fåfängligheter.

 12. Vi tolkar bureborns kommentar så att även hon hålls på facebook, varför vi uppmanar henne att ”regga” Vilgot själv. Sedan får hon och Fredrika slåss om hans gunst eller komma överens om att ha delad vårdnad. Vampyrer kan däremot inte denna usla blogg tillhandahålla även om Tildo ibland talar om ”mampyrer”, som möjligen är en besläktad art.

 13. Frimurare suger också blod. Visst?

 14. Nåja, om vi googlar orden ”frimurare” och ”blod”, anar vi att seden att pimpla blod bland frimurare är betydligt överdriven. Enligt denna artikel http://members.libreopinion.com/phineas/frimureri.htm ska det bland medlemmar i den exklusiva elfte graden visserligen förekomma att man dricker varandras blod, men huruvida detta blod är äkta eller blott symboliskt, står inte i artikeln, men Tildo har i alla händelser inget att frukta.

 15. Kanske man får se den yngre upplagan av startnumret? Visserligen kom Startnumret först till det avtalade målet men sedan tog Sub40-gruppen ytterligare en sväng.

 16. Visst kan snitsaren som ett bloggmellanspel visa bilden på Startnummer X, sådan han tog sig ut i de sena tonåren. Dock utan den ledsagande rimmade versen, då dess blandning av 70-talsjargong och internt barnspråk är av alltför privat karaktär.

  I gengäld kanske Startnummer X äntligen vill föra över sitt filmiska mästerverk, vars titel snitsaren inte kan erinra sig, från super-8 till DVD för vidarebefordran till filmfestivalen på Youtube. Snitsaren lovar att inte ta extra betalt för sin medverkan som skådespelare. Kanske har startnumret någon stillbild ur filmen eller från inspelningen av densamma att visa snitsarens läsare. Snitsarens egna betydligt torftigare försök i genren är dessvärre borta för evigt.

 17. Till Fru B vill bara sägas att Startnumret mycket riktigt med berått mod smög fram bakom de yngre löparkollegorna för att falskeligen komma med på bilden. Att han därigenom med sitt fula grin förstörde bilden var väl olyckligt, men det finns ju Photoshop!

 18. Ha ha ha, en varulvsannanas i farten, inte illa. Bäst att gräva upp vitlöken! Annars blir det en köttig salsa, som i skålen där på bilden?

 19. Varulvsannanas ??
  Ja, nu ser vi !! Nya ögon ger ny information. Tack för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s