Gästinlägg

Spjuten som vägrade dyka

    *

7 svar till “Gästinlägg

 1. Tjenare Stefan !
  Ber om ursäkt om jag som gjorde dig ledsen. Trots att du redan på gymnasietiden var ett geni…femmor i stort sett alla ämnen…så kunde du inte lista ut kombinationen. Nåväl, du gjorde rätt som satsade på studierna istället, när dina konkurrenter hivade skrot i landslaget. //Raimo

 2. Kul att du hittat hit Raimo!

  Vad tyckte du om de olika spjut-artiklarna om såpstilen, Held- och Nemeth-spjuten ?
  Du var ju mitt i hetluften när det begav sig.

  Anekdoten om kodlåset var möjligen lite friserad. Jag minns att du ändrade kombinationen efter Bodéns WR, men jag kanske inte missade något pass pga det.

 3. Du skriver så bra att en liten frilla inte betyder något negativt. Kommer du ihåg den gamla kombinationen den löd 1417 om jag inte minns fel. Vad står den kombinationen för ? Sen kanske det iofs var Borgström som pillade på låset men skit det samma.
  Jodå dina artiklar om spjutets utveckling är både intressanta och lärorika. Att du intresserar dig för detta ? För min del försvann skönheten i spjutkastning när regeländringen kom. Det blev som att kasta ett spett…jag fattar inte hur Zelezny kunde kasta 98 meter med detta spjutet som strävar nedåt dirtekt det lämnat handen. Det är ett ofattbart bra resultat.
  Såpstilen är anekdotaktigt. Har provat både med och utan såpa. Jag lyckades inte få spjutet att flyta alls. Det blev helikopter av det hela. Att man kan kasta 100 meter överhuvudtaget med såpstilen och dessutom hamna inom sektorn är jag skeptisk till.
  Du kallar dig för dagispappan…förmodar att du har barn på dagis då ?
  Förövrigt hittade jag HIT med hjälp av Lennart Hedmark.

 4. 1417 låter som ett medelmåttigt kulresultat eller ett något bättre i 3-steg eller 110h. Nej jag vet inte.

  Tack, men jag har bara skrivit en av artiklarna; ”spjuten som vägrade dyka”, och anledningen var att jag inspirerades av artikeln om såpstilen skriven av ”Snitsaren”.

  Så hur kastade du Raimo med de gamla spjuten?
  Kastade du sådär lågt med underslag som Hohn och Petranoff?

  Skoj också att den här bloggen läses av gamla 10-kampshjältar eftersom detta diskuterats t.ex. Riggans rekord i ”halvtimmes 10-kamp”. Har du eller Lennart provat på det någon gång?

 5. Ja jag har barn på dagis 2 döttrar 5 resp 2,5 och ”dagispappan” var ett alias som myntades av en annan bloggare som går under alias Nix eller Asfaltsjokern (eller numer Max/Nisse ?) med barn på samma dagis på Stora Essingen. Nu har jag flyttat till Stocksund dock.

 6. Stocksund! Snitsaren höjer på ena ögonbrynet. Som framgått av en del inlägg här, tycks snitsaren ha tillbringat sin barn- och ungdom på Vasavägen och nere på Stockhagens idrottsplats i den dåvarande köpingen. Tyvärr är de sista spåren av friidrott snart borta där.
  https://snitsaren.wordpress.com/2008/06/11/ik-kometen/

 7. Spjutet kastade jag oftast med för stort underslag vilket resulterade i luftbroms. När jag efter många år av trial and error kom på finessen orkade Sanvik 80 spjutet glida 88.52 m. De mest extrema glidspjuten typ Sandvik 100 eller Apollo klarade jag inte av med min tillyxade teknik.
  Någon Blixttiokamp blev det inte av för mig. Vet inte säkert men tror inte Lennart heller. Galen idé överhuvudtaget, men man kanske dessutom skulle kunna springa baklänges för att få rubriker…
  Kul att du har skaffat barn…försök en gång till ifall du vill bli farfar !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s