Skyldig?

¤

6 svar till “Skyldig?

 1. I vår värld är nysgubbar alltid skyldiga. I sagans värld får vi hoppas att slutet blir gott.

 2. Så sant, så sant. Nysgubbar har det inte lätt.

  I sagans värld är nysgubbars nysningar förtrollade och med hjälp av en burk peppar lyckas de med ytterligare förtrollade nysningar. Vid den första flyger allting upp i luften och hamnar på en helt annan plats, ”som är mycket trevligare” än den förra. Följande nysningar får alla förlorade kroppsdelar, fjädrar, flätor och kläder att hamna på rätt plats igen.

  Verklighetens nysgubbar får lära sig leva med sitt handikapp så gott det går.

 3. Nysgubbarna är det väl inget synd om, det är ju VI som drabbas! Vi får innerligt hoppas att forskarna lyckas identifiera nysgenen, så att man kan befria mänskligheten från denna farsot.

 4. Så som de flesta kroppsliga beteenden har även nysningen är viktig funktion. Dess uppgift är sedan urminnes tider att befria de övre andningsvägarna från överflödigt slem, damm, peppar och dyligt. Som ägare av sådana vet, nyser även hundar och katter. Huruvida beteendet är gemensamt för alla däggdjur, undgår övertecknads bedömning, men att ”befria mänskligheten från denna farsot” vore med tanke på nysningens evolutionära historia att hamna ur askan i elden. Att sedan civiliserade människor bör nysa avskilt på toaletten med en näsduk till hands behöver knappast påpekas.

 5. Nya är ju skönt ju! Jag vill behålla den genen!
  Nysgubben ser så sorgsen ut. Först tyckte jag han var en illvilling, men nu kniper hjärtat för den stackars mannen.

 6. Snitsaren svarar ”Tack!”, vad han nu kan mena med det?

  Annars tycks han nu ha lämnat nysgubben bakom sig för att ta itu med nya uppgifter, vilket dessvärre brukar innebära mer arbete för en stackars jumper. Att skanna av en liten barnbok åt honom gick trots allt ganska geschwint. Att fila på långa texter är värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s