December

 

Nr 7

 

5 svar till “December

 1. Så hann det tydligen både bli november och december innan undertecknad tassade ut i bloggosfären. Vart i hela …. tar de vägen dagarna?!
  Decemberbilden fick mig att tänka på Mäster skräddare, folksagan du vet. Där allt mer av duken skärs bort för att tillfredsställa hantverkarens yrkesskicklighet. Det är i alla fall ett sätt att tolka sagan.

 2. I mitt fall har väl minst två hela år passerat sedan jag sist tassade loss. Bilden liknar onekligen den december vi vant oss med i mina trakter. Tycker mig ana en viss bakåtrörelse i verket, vilket kan tolkas som en sammanfattning, men ser också en slags syftning framåt.
  GOTT NYTT ÅR!

 3. Jag ber först att få hälsa Oliver välkommen tillbaka. Att din kommentar krävt godkännande, beror långt ifrån på snitsarens glömska, utan på ditt delvis nya namn. Din bildtolkning är nog inte sämre än någon annan. Sant är att, av det jag känner till av vad som hänt utanför bilden försiggår det mesta till vänster om denna, men huruvida detta är framåt eller bakåt i tiden är oklart. Bildens svårbegripliga tillkomsthistoria antyds i snitsarens gamla inlägg ”Second hand”. Bureborns liknelse med skräddarens sparsmakade alster… tål också att tänka på. Själv har jag uppfattat skräddarens uppskov och för var vecka krympande löfte, som lättja, eller åtmonstone som sänkta ambitoner, men begränsning på grund av kvalitetskrav är en sympatisk tolkning. Hantverksskickligheten kan dock diskuteras. En skräddare borde klara en kostym liksom en målare en hel fyrkantig tavla.
  https://snitsaren.wordpress.com/2010/12/06/second-hand/

 4. Yrkesstolhet då?
  Grundkravet på målare – att bemästra det fyrkantiga formatet? Nja, det vet jag inte om jag håller med om.

 5. Ja, skräddarens eller målarens yrkesstolthet, Att inte vilja visa något hen inte vill stå för….
  …. men om jag inte minns fel slutar sagan om Mäster skräddare (eller ”Tödde och Mödde” i en variant) med att ”det bidde ingenting”, och där går kanske gränsen för min stolthet. Åtminstone sett i efterhand.

  Men jag byter ut kravet eller önskemålet om fyrkantighet mot ”att kunna leverera beställd vara”, i målarens fall att få en ursprungligen tänkt bild att hänga ihop. Vilket mera sällan lyckats mig…., vilket naturligtvis beror på högt ställda krav…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s