Konsten att se 1

8 svar till “Konsten att se 1

 1. Om jag stirrar tillräckligt länge på den, och sen blundar ser jag en svagt turkosfärgad rektangel.

 2. Ser du något medan du tittar i den beiga rektangeln?

 3. Återfrusen is med sepiafilter. Alternativt ett utmärglad kvinna om detta är ett rorschachtest?

 4. En utmärglad kvinna? Var? Var?

 5. Hennes kattlika ögon finns centralt längst upp på bilden, och hennes skrikande mun strax nedanför.

 6. Ah, du menar mannen med vitt hår eller peruk och vit 1600-tals krage. Den skrikande munnen blir då möjligen ett svart skägg under en sur mun. Andra kallar honom Strindberg eller Beethoven.

  Upp på honom eller henne tittar kanske nerifrån högra hörnet en förnäm dam med uppnäsa. hon är klädd i pälsmössa och pälskrage och håller fram armen med spretande fingrar. Uppirån i högra hörnet betraktas mannen av en gosse med smal hals (eller en ful gumma om pojkens lite elaka öga blir mun) och en hund med vit ansiktsmask kanske nosar i mannens skägg nerifrån vänster. Hunden eller björnen ytterligare till vänster med svarta öron och nosen i vädret ser jag också tydligt, många andra djur och människor att förtiga.

  Det sepiabruna beror på att det av lampor belysta blågröna badrumsgolvet fotograferats med inställning för dagsljus.

 7. Värst va´ förnämt folk som förekommer i din sinnevärld. medan de i min lever i outsäglig misär. Tro om det betyder något för en freudian? Eller jungian?
  Det är ingen hund, det är en räv. 🙂

 8. Vad man ser säger säkert något om vem man är, men vad det säger är svårare att säga.

  Den förnäma, pälsklädda damen (vars tydliga arm någon har tolkat som en punkare bakifrån) var den första ”badrumsgubbe” jag såg i badrumsgolvets mönster för trettio år sen. Sedan har de presenterat sig en efter en, och det händer fortfarande att jag upptäcker nya. I synnerhet när jag sitter och är trött och tittar ner, dyker gubbarna upp. Mönstret återupprepas med ungefär en halv meters avstånd, medan bilden ovan bara täcker knappt hälften, varför exempelvis nallen med hatten och en del andra kändisar inte har kommit med. Eftersom golvet torde se likadant ut i ett flertal lägenheter i bostadsområdet, kan man undra om samma badrumsgubbar lever även där, det vill säga om folk kan se dem och orkar bry sig om dem så som vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s