Tristan da Cunha

 

 På begäran:

 

Tristan da Cunha

 

På ön Tristan da Cunha finns en eldsprutande vulkan.  Där bor sju människor. Fem är farliga men två är snälla. Dom snälla har hattar. En av dem hjälper till med bureborns båt. Därunder simmar en farlig haj med en jättevass fena. Den hoppas att bureborn ska ramla ner. Tildo har redan hoppat i land och klättrat högst upp till vulkanen men är inte alls rädd.  Startnummer X har ramlat från båten och håller nära på att bli uppäten av pirayor.  En piraya kan äta upp en människa på tre sekunder. På ön Tristan da Cunha finns det också jättemånga pingviner.  Dom har rutiga skal och är inte farliga.  Allt enligt tecknaren Tildo.

                                                                 ¤                                  ¤

 

Tillägg den 23 mars 2009:

På snitsarens gamla forum, Hotmail, har inkommit ett brev, där Startnummer X protesterar mot den negativa bild, som givits av honom i Tildos reportage ovan. Startnummer X menar kort, att man inte bör skämta om dess drömmar, till vilka uppenbarligen hör en resa till Tristan da Cunha. Vidare anser han att Stoltenhoff saknas på bilden.  För att bättra på sitt skamfilade rykte bifogar Startnummer X nedanstående bild från sitt löppass vid von Bahrska häcken, där han tydligen har träffat ”den lille Janne Holmén” och dessutom fått beröm för sitt fina ”löparsteg” av ”lammet” Lundqvist.

Löparbild från Uppsala

19 svar till “Tristan da Cunha

 1. Helt underbart! Har nu antligen fått/tagit mig tid att njuta mig igenom ”-logi”erna på denna eminenta blog. Och detta inlägg är ju grädde på det fluffiga och välsmakande logi-moset. Stor konst, stor humor!

 2. Snitsaren tackar Benet för visat intresse och uttryckt uppskattning. En obildad butler hoppas att Benet begripit mer än han själv gjort, när han skrivit ner snitsarens diktamen.

  När det gäller Tildos skapande, är en oförstående butler glad åt att Tildo har något att syssla med så hon håller sig lugn. Snitsaren prisar däremot hennes alster och jämför dem med de kinesiska zhuomästarnas, en konst som inte skyms av skicklighetens yta eller ytans skicklighet. Han önskar att han ägde samma förmåga i sitt eget torftiga skapande.

 3. På snitsarens gamla forum, Hotmail, har inkommit ett brev, där Startnummer X protesterar mot den negativa bild, som givits av honom i Tildos reportage ovan. Startnummer X menar kort, att man inte bör skämta om dess drömmar, till vilka uppenbarligen hör en resa till Tristan da Cunha. Vidare anser han att Stoltenhoff saknas på bilden. För att bättra på sitt skamfilade rykte bifogar Startnummer X en bild från sitt löppass vid von Bahrska häcken, där han tydligen har träffat ”den lille Janne Holmén” och dessutom fått beröm för sitt fina ”löparsteg” av ”lammet” Lundqvist.

  Startnumrets bild kan nu ses som ett tillägg i inlägget ovan. Tildo har lovat att komplettera sitt reportage med en teckning förställande Stoltenhoff, som hon gjorde när de träffades i ungdomen.

 4. Just så! Lägg märke till solskenet som håller på att övergå i mulnad i gårdagens Uppsala. Ett förbud om nattens snö över Uppland. Lägg även märke till att den snabbe ålänningen hinner hajfajva det betydligt klumpigare och långsammare startnumret (som har sin favoritmarathonkeps dagen till ära). Arne Ljungqvist tycker att Startnumret är en överdängare på marathon. Startnumret blir glatt överraskat och glömmer att fråga om ”lammet” träffat Stepanov och vad han i så fall tyckte om hans sko.

 5. Snitsaren grymtar väldigt från sin säng. Han undrar vad ”lammet” Lundqvist och Arne Ljungqvist har för inbördes relation (mer än att båda anser sig kapabla att bedöma löpning) och om den senare är släkt eller identisk med den eminente saxstilshopparen. Snitsaren träffade någon gång Rolf ”Lammet” Ljungqvist, Studenternas och friidrottslandslagets läkare. Kanske finns det tre lamm.

  Jumper undrar om startnumret sprang något tillsammans med Janne och om de sade något till varandra.

  Tildo tycker att startnumret är sig likt på den nya bilden, men hon undrar varför han har en propeller på huvudet. Vidare undrar hon varför Holmén har krokiga fjärdedelsnoter till ben och varför lammet har en stor tutte som darrar.

 6. En googling på ”arne lammet ljungkvist” ger fem träffar, medan ”rolf lammet ljungqvist” bara ger två. Tydligen har den numera mer kände Arne övertagit Rolfs smeknamn. Idrottsläkare som idrottsläkare. För dem som likt snitsaren växte upp och idrottade på femtio- och sextiotalet, var dock ”Lammet”, dvs idrottsläkaren Rolf Ljungqvist ett begrepp. Å andra sidan har t.ex. även ”Honken” gått igen.

 7. Det är sant att en sammanblandning av Rolf och Arne kan vara möjlig. Frågan är hur detta ska tolkas i en värld där pingviner har rutiga skal. Att lammet applåderar ser väl var och en? någon anna tolkning är inte möjlig! Som syns på bilden är Janne H och S på väg åt motsatt håll i en hastighet av 25 km/h och det är betyligt svårare att springa med helnoter (eller för den delen sextondelar). Alla marathonkepsar har, eller borde ha, en propeller på toppen.

 8. Snitsaren undrar om det också fanns något lamm vid namn Lundqvist eller om det bara är en alternativ stavning. Vad Arne gjorde vid häcken är också oklart.

 9. Hejade på Startis så klart. Så otydlig är väl inte bilden, då kan ju Butlern rita en bättre teckning själv!

 10. Det är snitaren som undrar, inte ”Butlern”.

  En enkel butler gör bara sitt jobb och struntar fullständigt i vad lammen i Uppsala heter i för- och efternamn och vad de sysslar med. Ska han nu behöva ”rita” också?

 11. Startnumret måste ha varit lite trött i morse, Ljungqvist menar han naturligtvis! Inte Lundqvist. Han måste kanske rita om lammet så att det syns att det heter Ljungqvist?

 12. *applåder*
  Till samtliga inblandade. Jag var lite trött och däven i morse (det är förexten fortfarande morgon). Det är jag icke längre!
  Nu är jag pigg som en spigg och har magen full av pirrande skratt. Tack!!

 13. Snitsaren svarar: ”Så har denna blogg alltså inte skapats förgäves!”

 14. Startnumret som liksom jag drömmer om att åka till Tristan kanske vet om ön lämpar sig för löpning?

 15. Om man får tro Erling Christophersens bok ”Den ensamma ön” torde Tristan lämpa sig synnerligt dåligt för löpning. Dels är vulkansluttningarna ganska branta och så täcks ön av en skog av tuvor av högväxt gräs. Man kanske kan springa runt byn och bort till potatisodlingarna (till höger på Tildos bild).

 16. Äsch! Jag som tönkte förslå att ULK förla nästa träningsläger till en ö i Atlanten!

 17. Sent omsider har jag hittat åter till den eminentaste av eminenta bloggar. Tildos bildkonst livar upp i tillvaron, det blev en vitamininjektion för en trött barnmorska, såhär dagen efter lerloppet i kungliga trakter… Fast man kanske inte ska uppmuntra Tildo alltför mycket av hänsyn till hushållet i övrigt?

 18. Så har denna udda blogg bland löparbloggar åtminstone lite anknytning till löpning även om det tar vägen över Tildo. Hennes ritande utgör inget problem så länge hon har papper och inte ritar på tapeterna. Nu har hon tjatat sig till en pensel och svart vattenfärg. Vi får se hur det slutar.

 19. Ping: Hei « Efteråt hos farbror Steffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s