Tildogalan

 

tildos-teckning

Tildo fick guldmedalj, bureborn fick silvermedalj och benet fick bronsmedalj. Startnummer X och Fredrika fick ingenting.  Allt enligt tecknaren Tildo.

                                                                             ¤

26 svar till “Tildogalan

 1. Tildo har ritat på baksidan av ett dokument. Trots idogt photoshoppande har vi svårt att läsa vad det står (rubrik: Människor och möss? Wennström och minan?). Butlern borde lägga ut bilden i högre upplösning, då kan man ju även printa ut och rama in den fina teckningen och ställa ut den i tunnelbanan (i stället för att bara klottra som en vanlig konstfacksstudent). Startnumret kan låta spela in en film som visar hur han sätter upp bilden i tunnelbanan och lägga ut den på You-tube (tube i betydelse tunnelbana).

 2. Det äger sin riktighet att Tildo olovandes tagit ett av snitsarens dokument, närmare bestämt en bloggutskrift betitlad just ”Människor och möss”. Däremot har startnumret fel om han tror att det är en stackars butler, som ”lägger ut” dessa bilder. För dessa hyss svarar Tildo ensam och det är också till denna klövfotade existens man får vända sig i upphovsrättsliga frågor.

 3. Där ser man vad lite detektivarbete kan leda till. Man bör alltså vara försiktig med vad man lägger ut. Är det förresten Startnumret som ser ut som en staty av Max Ernst eller är det Max Ernst själv. Eller är Max Ernst och Startnumret är samma person? Eller har Max Ernst haft Startnumret som modell för sin staty?

 4. Startnummer X tycks ha problem med sin identitet. Detta är andra gången han frågar vem han är. Med tanke på en del av startnumrets kommentarer på denna blogg, undras dock om han kan bära ett så ”superallvarligt” namn som ”Max Ernst”. Vi låter frågan gå vidare till konstnären själv, det vill säga inte Max utan Tildo.

 5. Startnummer X ser ut så där när han gråter för att han inte fått någon medalj. Han försöker flaxa, men vingarna är för korta. Fredrika är glad för att hon fick vara med.

 6. För att visa att denna blogg också har en, som han säger, seriös sida, är snitsaren angelägen att meddela dagens sökmotortermer:

  karl den femtonde
  vain henkilökunnalle
  gyllene örnen
  helsingfors olympiaden 1952 bronze kulstötning
  världsrekord dykstil höjdhopp
  stefan holm har lagt hoppskorna på hyllan
  vattenbäraren hummel
  held-spjuten
  spjut+räfflor

  Snitsaren kan också meddela att kulstötaren som tog ”bronze” i Helsingfors var James Fuchs, vars efternamn snitsaren som liten av äldre förståsigpåare, möjligen felaktigt, lärde sig uttala ”Fjos”.

 7. Tildo ÄR Karlsson på Taket. Helt klart 🙂

 8. Nää ! Jag är tant och propellrar på ryggen är larvigt.

 9. Jag har fått medalj! Jag har fått medalj!!

 10. Fast jag har fått guld för jag var bäst! Guld är finast !

 11. Startnummer X ska bli pinving och flytta till Tristan da Cunha.

 12. Som ung (yngre menar jag förstås) drömde om att resa till Tristan da Cunha… men sen blev jag rädd för inavelns eventuella verkningar.
  De blir säkert tacksamma för nytt blod. Pingvin eller ej. Och ett nytt fräscht efternamn att lägga till de befintliga sju.
  Men lever verkligen kejsarpingviner på Cunha? För en sån måste väl X:et ändå vara?

 13. Det gläder oss att startnumret, som inte vet vem han är, åtminstone vet vem han ska bli. En pinving, är det en sån som har pinnar i stället för vingar? Vad är det han har nu? På bilden ser det ut som små fenor? Pinnar verkar däremot benet och Fredrika ha i stället för armar (eller vingar).

  ”De befintliga sju”?? En försiktig butler undrar om han missat något medan han sov middag.

 14. Han är en sån där Danny de Vito Pin(g)vin och tänker överge folkvimlet på Tristan för det lite lugnare livet på Inaccessible eller Nightingale. Hade han haft längre vingar kunde han blivit en albatross. Fast vandringsalbatrosser kanske inte behöver vingar?

 15. Nu börjar denna i övrigt ganska ankdammsartade blogg få luft under vingarna.

 16. Butlern: God morgon! De befintliga sju efternamnen på Tristan da Cunha: Glass, Green, Hagan, Lavarello, Repetto Rogers and Swain.

 17. Och snart X

 18. Är det något man får lära sig i skolan? En butler som bara har gått butlerakademien fick hämta en kartbokför att se var öarna fanns. Och så vet du vilka som bor där!

 19. Och och och och vet ni? Snart ska jag flytta dit. Då ska jag heta ”da Silva” som farfar.

 20. Tildo, som nu tycks ha kommit riktigt i tecknartagen, har gjort en fin bild av Tristan da Cunha med pingviner, vulkaner och alla de sju invånarna. Startnummer X , bureborn och Tildo själv kliver i land från varsin båt. När Tildo ritar är hon djupt koncentrerad och ett stort lugn sprider sig över hela hushållet. Om det alltid kunde vara så.

 21. Inscanning och publicering, tack!
  Vi vill självklart ta del av fler av Tildos mästerverk.
  (Smickrar man tillräckligt kanske hon börjar rita flera timmar om dagen. En Butler är väl förtjänt lite lugn och ro ibland.)

 22. Tildos självkänsla lever ett helt eget liv, men smicker brukar hon inte ha något emot. Snitsaren, som ansvarar för vad som publiceras på bloggen, är däremot mer svårflörtad. När vi puffar för Tildos mästerverk, grymtar snitsaren. Nu är det tydligen något fotografi från Vallentuna idrottsplats och en artikel om den kinesiske höjdhopparen Ni Zhiqin, som upptar hans intresse. Men vi får se vad vi kan smuggla in när snitsaren sover.

 23. Självklart tillhör kunskapen om efternamnen på Tristan da Cunha allmänblidningen. Fattas bara! Frågan är om Bureborn känner till de befintliga efternamnen på Pitcairn Island?

 24. Om detta inte är en intern ULK-frågesport, gissar vi från Snitsarbo att 27 av de 46 invånarna heter Adams och 19 heter Christian.

  Pitcairn Island låter inte som en plats där en fredlig butler vill vara. Tildo har däremot givit sig på öns blodiga historia med ett ursinne som bara en hängiven konstnär besitter. Förutom nämnda motiv från södra halvklotet har hon tagit sig an många av de stora ämnena:

  Valdemar Atterdag brandskattar Visby.
  Jesus driver ut månglarna ur templet.
  När Hannibal gick över alperna.
  Mordet på Marat.
  Mordet på Andreas Bader.
  Mordet på Gustav III.
  Mordet på Abraham Lincoln.
  Mordet på Alexander den store.
  Mordet på Bobrikov.
  Tildo får en kniv i present.
  Mordet på snitsaren.
  Jumper halkar när han springer och blir alldeles blå.
  Chataway ramlar i OS-finalen på 5000 meter 1952 och blir blå.
  Caesar fångas av Gallius och kastas till hyenorna.
  Tristan och Isolde.

  Dessvärre ritar Tildo på sina gamla teckningar så att de till slut blir en enda kakoskopi. Hon måste också ständigt förses med papper, emedan hon annars går lös på tapeterna.

  P.S. Troligen har Tildo blandat ihop Tsar Alexander II med den gamle greken. Historien med Gallius är oss också obekant.

 25. Har hon inte även ritat ”Hertig Karl drar Ian Flemming i skägget” och ”Mordet på Karl XII likfärd i Lurbo”?

 26. Nej men hon har ritat ”Tildo drar den döde snitsaren i skägget” och ”Startnummer X springer långpass till Lurbo men ramlar och blir blå”. Något annat vet vi inte att Lurbo är känt för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s