God morgon vackra mask

Nr 1Nr 2Nr 3Nr 4Nr 5

                  1                           2                                  3                                4                 5

I snitsarens ännu ej avgjorda frågelek, ”Finn fem från förr”, tycks höjdhopparen på bild nummer två fortfarande vara svår att känna igen. Som en sista ledtråd på traven publicerar vi nedanstående fotografi föreställande mannen eller kvinnan, när han eller hon ett tiotal år efter avslutad höjdhoppskarriär demonstrerar sin dykstil.  Att han eller hon är vardagsklädd och hoppar i strumplästen, tyder på en hastigt improviserad fotografering. Kanske påmindes den okända fotografen, i ett helt annat ärende, om mannens eller kvinnans förflutna på idrottbanan och arrangerade en bild. För att den före detta höjdhopparen inte genast ska kännas igen, har vi maskerat hans eller hennes ansikte en smula.  Snitsaren önskar även påminna om de poäng som fortfarande finns att hämta från övriga bilder, i den mån gissningar kring dessa inte avgivits. De riktiga svaren och vinnarna avser vi presentera på snitsargalan den 15-16 februari, då vi även kan fira ettårsdagen av snitsarens blogg.

 

Nr 2

10 svar till “God morgon vackra mask

 1. Kan inte svaren på alla glömda Snitsartävlingar presenteras på samma gång? Hur var det nu igen med regenterna i Tage Danielssonsången? I vilken kanal visas förresten Snitsargalan?

 2. Snitsartävlingen om kungarnas valspråk är inte glömd. Den pågår tills vi hittar Tage Danielssons sång i Svenskt spexarkiv.

  Snitsargalan sänds i Snitsarkanalen.

  Jumper, som ännu inte skaffat SL-kort och därför bara springer i Vallentuna, blänger avundsjukt på startnumrets rundor på jogg.se. Idag tydligen en tvåmila sightseeing i Stockholm med omnejd.

  Han undrar också hur det var att springa i Tyskland. Hans egen erfarenhet från tyska parker är att joggarna där springer mycket långsamt och meditativt.

  Vidare undrar jumper om startis är nöjd med sin insats i Bälinge i lördags? 44 minuter på milen i isföre och fyra totalt i Bore Cup-sammandraget, låter skapligt i jumperöron.

 3. Grattis Benke Nilsson, 75 år idag !!

 4. Snitsaren instämmer i gratulationen. Han gläder sig även åt de nya utrikiska googlare, som velat läsa om Nikolaj Kovtun (förnamnet stavat med ”y” i stället för ”j” ). Vi roade oss med att googleöversätta inlägget ”Stepanovs olycksbröder 2” till engelska och förvånades över begripligheten. Snitsaren fick dock av någon anledning kort och gott heta ”snits”.

 5. Några andra joggare syntes inte till i parken, bara spåret efter, vad som måste ha varit, en Heffaklump. Startnumret knatade på i god takt och följde ett spår efter en annan, och med tanke på steglängden, lite långsammare joggare. Efter att ha korsat den lilla ån på diverse små broar tillstötte plöttsligt spåren av en lite snabbare löpare och efter ytterligare några små broar var antalet spår nu plötsligt tre. Och så där höll det på, tills startnumret plötslogt insåg att han jagade Heffaklumpar och bestämde sig för att köra lite löpskolning istället. Heffaklumpar kan ju vara farliga.

 6. Två frågor inställer sig omedelbart:

  1. Var det snö i Braunschweig?

  2. Vad heter ”heffaklump” på tyska?

  (Det engelska ordet är tydligen ”heffalump” ).

 7. På A svarar vi Ja
  På B svarar vi att det verkar vara Heffalump (på tjeckiska heter det dock Heffáchlumská)

 8. En del här i hushållet ställer sig undrande till det tjeckiska ordet, som inte heller ger någon googleträff. Är startnumret på skämthumör?

  Jumper låter meddela att han kan röra alla armar, ben och fingrar efter dagens vurpa, som enligt hans joggsällskap såg otäck ut. (När han var ute och sällskapsjoggade med joggerskan, sprang han nonchalant och tänkte på helt andra saker än glansisen under fötterna med följd att han damp och slog i sin höft, axel och två fingrar. Joggerskan förvandlades för ett kort tag till sköterska, men jumper avböjde all omplåstring av sina blodiga fingrar. Därefter joggade de hem).

 9. Ville bara tipsa om att fyrverkerierna, som ju avslutade gårdagens Snitsargalan, redan finns på nätet ( http://www.youtube.com/watch?v=4BQemxvhhDQ ), vilket är mer än man kan säga om de rätta svaren till snitsarens tävling(ar)! Hur som helst, ett fint firande av ettårsdagen av Snitsarens blogg. Grattis!

 10. Ja, nog var det ett firande som hette duga. En ovan butler är fortfarande lite yr. Tyvärr var uppslutningen av olika skäl mager. Många i bloggosfären var inte helt friska och jumper stannade också hemma med diverse blåmärken. Vi kunde dock glädja oss åt startnumrets bidrag till underhållningen, när han framförde sitt gamla slagnummer:

  Resultat och vinnare av snitsarens tävling kommer att finnas på denna blogg under dagen.

  Eftersom snitsaren av kända skäl inte tycker om raketer, hölls fyrverkerierna på hans begäran i England. Varje nyårsnatt, när, som han säger, ”champagnepopulasens vulgära pangande” i bostadsområdet stört Kristina Adolfssons läsning av Tegnér och Christoffer Murrays målande presentation av alla landets kyrkklockor, vrider han som hämnd upp radiovolymen på högsta när Händels glada toner kommer. Sådan är snitsaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s