Stepanovepilog

På ett diskussionsforum i anslutning till tidskriften Track & Field News fann vi ett kort inlägg  om ”Yuriy Styepanov”,  som vår man ibland stavas på engelska. Uppgifterna om vad, som hände Stepanov efter 1958, skiljer sig, som vi ser, en del från vad ryska internetsidor haft att berätta. Enligt signaturen Bauchwalzer ska han ha skadat sig 1959 och endast klarat två meter men kommit igen 1960 med några hopp över 2,05 , vilket dock inte räckte till en plats i det sovjetiska OS-laget. Han uppges ha lidit av ”several emotional problems” och ska ha tagits in på psykiatrisk klinik, men några yttre omständigheter anges inte som orsak. Medan ett flertal ryska artiklar uppgivit den 13 september 1963 som Stepanovs dödsdag,  sägs han här ha tagit sitt liv först i mars 1965. Uppgiften, att nyheten om hans död hemlighållits av de ryska myndigheterna,  för att avslöjas först ett halvår senare av den franska tidningen L’Equipe,  förefaller dock inte orimlig. Säkert är att han officiellt inte begick självmord.

Än säkrare är att Jurij Stepanov är död sedan länge och något säger oss att han längtar efter att få vila i frid, varför snitsaren och hans butler nu tar farväl och lägger kistlocket på.

4 svar till “Stepanovepilog

  1. Äntligen !!

  2. Fy på sig Tildo!
    Känns lite sorgesamt att lägga Stepanov till handlingarna. Men eftersom vi har utlovats andra östliga hopphistorier, tröstar vi oss i den förvissningen.

  3. Åhhhh! Nu har jag något att se fram emot i helgen. Det skall bli spännande att öppna kistlocket.

  4. Ja, kinesen Ni Zhiqin är värd ett blogginlägg. Snitsaren har dock gett sig katten på att först försöka lista ut hur han skriver sitt namn med kinesiska tecken. Eventuellt är de namnar eftersom även snitsaren en gång tilldelats namnet ”Ni” på kinesiska.

    Att Fredrika vill ha Stepanov för sig själv är begripligt med tanke på hennes omvittnat morbida (jag skrev först ”nekrofila” men snitsaren fann det opassande) läggning. I några av hennes kommentarer i maj på denna blogg hopar sig liken. Vi återsåg dem nyligen, då vi i statistiken fann en länkad googleöversättning till arabiska av en sida (nedan), där Startnummer X skrivit en kommentar med arabiska bokstäver. Vilket arabiskt ord eller uttryck, som intresserat den okände gästen, vet vi inte.
    https://snitsaren.wordpress.com/2008/05/19/210/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s