Den korrekta bilden?

En uppsaliensisk genleman, vars namn för ögonblicket eluderar en glömsk butler, har tydligen letat fram den ocensurerade bilden på startnummer 80024 i 2005 års Lidingölopp och sänt den per e-post till denna blogg. En enkel butler tycker dock att det ser ut som om jumper springer med en buttericksmask (nej inte en ”butlericksmask” ) för ansiktet. På en försiktig förfrågan i nämnda affär, svarar man att det verkligen funnits en ansiktsmask med detta otäcka utseende, men att den gick åt redan första dan. Alla ville ha ”Skräcken från Högdalen”, som den kallades i katalogen. En ängslig butler tvår sina händer medan snitsaren grymtar något om att hans blogg börjat få en obehagligt snaskig framtoning. Jumper själv skrattar bara och säger att ”ja då var man ung och dum”.

17 svar till “Den korrekta bilden?

  1. HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP

    Det blev ju jätteläskigt!

  2. Hahaha det ser ju faktiskt riktigt verkligt ut! Det milda vansinnet i Masses bild förstärks på något sätt! (inte illa menat Jumper!)

    Jag förstår att Snitsaren tvår sina händer…vad är det som händer på denna blogg??

  3. Vad gör Hoss här? Letar han månne efter Manolito?

  4. Det roliga är att ”Skräcken från Högdalen” sitter i samma hus som Buttericks, as we speak…

  5. Ja just det ja, mittemot den sjungande rödbrusige engelsmannen var det ja. Det förklarar mycket, men inte allt. Själv minns jag inte mycket av den där buttericksmasken, mer än att vi hade förbannat skoj.

    När det gäller Hoss, kan man ana att ett litet otäckt 130-årigt energiknippe har ett finger med i spelet. Butlern får byta lösenord på bloggen om den inte ska sluta i totalt kaos.

  6. Haha! Snart vågar jag inte längre ge mig i kast med löpartävlingar. Eller löparbloggar…

  7. Hahaha! Suverän bild som skulle kunna bli riktigt användbar om/när trotsen blir för svår i familjen.
    -Om du inte är snäll så kanske jag ringer ”Skräcken från Högdalen”.
    -Neeej
    🙂

  8. Jag älskar den här bloggen. Man vet aldrig vad som dyker upp.

  9. Ja, det är tydligt att den gamla buttericksmasken gör stor lycka (eller olycka) än idag. Äras dock de som äras bör, nämligen maskens levande förebild i Högdalen samt den löpare och bloggkommentator i Uppsala, som sänt fotografiet. Det är inte första gången han förgyller snitsarens blogg med sina upptåg.

    Däremot kan jag inte som Fredrika uppskatta uppdykande överraskningar i bloggen. Någon tjock cowboy var absolut inte framför mig på upploppet 2005.

  10. Jumper sprang idag en runda från KTH-hallen över Husarviken, Lappkärret, Ekhagen och runt brunnsviken 18,5 km i 6:25-fart. Därav gick han sammanlagt 0,6 km under intagande av vatten och banan. Han mötte ett tjog löpare och sprang om en men blev inte själv omsprungen. Han undrade om det berodde på att alla sprang medsols eller att alla höll just hans låga fart, men han fick inget svar. Den av kvällssolen belysta bergianska trädgården syntes över brunnsvikens vatten. Han minns att han tyckte det var vackert. Efteråt tog han en kopp kaffe och åt sin matsäck med utsikt över innebandyspelet i KTH-hallen. Så här gick rundan:
    http://www.jogg.se/default.asp?sida=map&id=139468

  11. Vilken härlig runda, Jumper!
    Måste instämma med föregående kommentatorer om att ”Skräcken från Högdalen” verkligen blev effektfull på bilden. Hjälp!

  12. Ja, det är en klar favoritrunda som även kan göras längre med en sväng in i ”Babianska trädgården”. I KTH-hallen kan man stöta på löpare från FK Studenterna, denna gamla anrika klubb, som numera har sin bas där. Bara en sån sak.

  13. Startnumret tog en motsols minirunda igår (9 km i Hagaparken) som delvis sammanföll med Jumpers runda. Hade han blivit förvarnad skulle han ha haft bättre uppsikt. Startnumret blir för övrigt nästan alltid omsprunget. Undrar varför?

  14. Jumper sprang igår på Brunnsvikens västra sida söderut vid femtiden. Gissningsvis sprang startnumret på lunchen? Men en del av de mötande löparna hade mycket riktigt väl så hög fart, som startnumret (enligt jogg.se) brukar ha på sina Hagaparksrundor, tycktes det. Kan det duga som förklaring på starnumrets undran?

    Idag företog sig samme jumper en promenad på sörmlandsleden mellan Björkhagen och Alby, en bitvis mycket oländig sträcka på en och en halv mil. Med diverse avstickare på grund av dålig spårmarkering och uppmärksamhet, blev det närmare två mil. Att den promenerade sträckan huvudsakligen sammanföll med början av nästa veckas SUM-bana är en ren tillfällighet.

  15. Idag på söndagen regnade det, vilket dock inte hindrade jumper från att springa femman i motionsspåret, i början tillsammans med SP (sköterskan-påhejerskan) i skönt maffetempo, men jumper hade lite spring ibenen, så när de skildes tänkte han ”Maffe my ass!” och ökade så småningom till 5:50-fart. Inte för att han vet vad ”my ass” betyder men det låter grymt coolt. På slutet av rundan blev han omsprungen av Alex Bonn, Vallentuna FK’s snabbaste maratonlöpare med ett personbästa på strax över 2:20 för drygt 20 år sen, då han dock tävlade för Hässelby. De enades om att det var skönt väder att springa i, men jumper påpekade att Alex var klok som satt på sig vantar, varefter den senare försvann i fjärran. Jumpers 5,7 kilometer tog 34:50. Slutpulsen efter fartökningen blev 150.

  16. Det pågår en massa trevliga löparaktiviteter här ser jag – heja Jumper!

  17. You betcha!

    (Uttrycket är det senaste tillskottet i snitsarens ”coola lexikon”, där jag knycker friskt för att ställa mig in hos ungdomen. Googling leder till förklaringen i länken nedan)

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=You%20Betcha

Lämna en kommentar