Kära lycksökare!

Denna blogg gjorde under gårdagen ett temporärt uppsving med 186 besök och hamnade bland ”WordPress 100 Growing Bloggs”. En analys av statistiken visar dock, att ungefär hälften av besöken genererats av sökmotortermen ”Vid en väg på en sten satt en liten flicka”. Dessvärre har de, som uppenbarligen sökt sången ”Lyckans land” av Anna Maria Roos och Oskar Lindberg,  hänvisats till sidan ”Löparen 2007 (3)”, där raden om den utmärglade flickan citeras, i stället för till den i ämnet mer uttömmande sidan ”Vid en väg på en sten”. En alltid omtänksam butler har därför länkat den senare sidan från den förra liksom från denna.

Vid en väg på en sten satt en liten flicka:

https://snitsaren.wordpress.com/2008/04/03/vid-en-vag-pa-en-sten/

                                               ¤

Som förströelse i väntan på nästa blogginlägg rekommenderas ett begrundande av de senaste sökmotortermerna, som lett vilsna googlare till snitsarens blogg:

farbror fillings
hur man ansar hägg
enebybergsskogen
sverker åström + strumpor
الابل (kamel)
överansträngning tömma tarmen
steffe tennis
plex tappa fattningen
gamle måns
öken sengångare
vid tio års ålder blev stugan mig trång
kändisar på lidingö
filmen steffe
karl den femtonde gustav
värmetålig engelsman
vem sägs ha skjutit gustav 3 i ryggen
blir man lös i magen av banan
höjdhopparen pinnen
drömmilare mager
danmarks kyrkby
lied über stalin
knarrande löparskor
nation dronten uppsala
tårarnas tid
finurliga frågor med finurliga svar

Snitsaren kan åtminstone vara stolt över att den siste besökaren hamnat i rätt sammanhang.

13 svar till “Kära lycksökare!

 1. Snitsaren har förgäves sökt orsaken till det plötsliga intresset för sången ”Lyckans land”. Har någon nyss sjungit den offentligt eller har det stått om den i tidningen? Hela frasen ”Vid en väg på en sten satt en liten flicka” verkar lite för lång för att ha med en korsordsnyckel att göra. Om någon vet något är snitsaren tacksam för information.

  Hur som helst far hela hushållet i morgon bitti till Småland ett par dar. Jumper, som just avverkat lätta 5,7 km i motionsspåret i en fart av 5:54/km, hoppas kunna springa någon runda vid sjön Åsnen i gott sällskap. Trevlig helg!

 2. Utifrån de mångfacetterade träffarna kan man lugnt konstatera att snitsarens blogg är detsamma. En diamant helt enkelt.

  Mina ingooglade besökare är en torrare skara, mest intresserade av Stekenjokk och Jamie Olivers maräng.

 3. Tack för det!
  Men om du tittar noga är jag rädd att du bara finner en fattig glasbit, låt vara med många kanter. En trägen butler slipar dock så gott han kan.

  Blåshålet Stekenjokk minns vi men inte kockens maräng. Det kanske var före butlerns tid?

 4. Så är vi tillbaka i selen igen efter en angenäm helg i Småland bland goda människor, som ur en normalt gammal tråkig butler lockat fram dolda sällskapstalanger. Bland annat framförde han inför förstående lyssnare sången ”En enkel butler”.

  Jumper är också nöjd med helgen eftersom han fick tillfälle att springa 9,2 km i trakten av sjön Åsnen, delvis i gott sällskap. Hans träningsvärk beror dock inte på denna trevliga joggtur utan på tre hårda set Volleyboll mm.

 5. Det är väldigt spridda sökning som de har hittat till din blogg =) Större delen av dem som hittar till min blogg via google och liknande har sökt på ”ont i knävecket”. Brukar ha ett par om dagen som kommer via den sökningen =)

 6. Ja det är också en identitet: ”Löparen som hade ont i knävecket”. Eftersom din skada är historia nu (eller?), kan man hoppas att alla knävecksskadade besökare får tröst, när de förstår att det går över. Själv var jag en period en flitig hälsenegooglare.

 7. Gåtan tycks förbli olöst. Fortfarande besöks bloggen dagligen av ett trettiotal lycksökare. Alla tycks de knappa in hela satsen ”Vid en väg på en sten satt en liten flicka”. Varför?

  Jumper sprang idag 5,7 km i motionsspåret. Snittempo 5:45. I morgon tänker en nyfiken butler för övrigt ställa några intrikata frågor till honom i ett särskilt ämne.

 8. Ni är som en postmodern dikt, sökande ord finner den poetiska vägen över sanddynerna… det är många kameler här oss er;)
  ”Nattjobb” och ”smisk på stjärten” är tyvärr rätt vanliga sökord till mig…*S*

 9. För egen del hoppas jag att personerna som sökte efter ”hur länge varar ångest ?” och ”vad kan man göra i sommar” fick svar på sina frågor.

 10. Man kan fundera på vem som skriver dikten. Vi (snitsaren, Asgam, jumper och efter förmåga en enkel butler) och ni kommentatorer bjuder tillsammans en soppa av ord. Okända gäster kommer och smakar. Några sväljer, andra spottar ut. Men till sist är det ändå bloggens administrator som bestämmer vilka gästande sökmotortermer som skall upphöjas till dikt. Då får till och med den store ”paavo nurmi” stå tillbaka för ”farbror fillings”.

  ”Nattjobb” och ”smisk på stjärten”. Låt oss hoppas att detta inte säger hela sanningen om konstnärens liv.

  Vi vill minnas att det fanns en ungdomsbok med titeln ”Den frågvisa Fredrika” (om Fredrika Bremer). Här är det tvärtom Fredrika som kan öppna rådgivningsspalt. Lycka till.

 11. Efter att ha fuskgooglat lite inser man att Fredrika någon stans på sin blogg väckt frågan ”Hur länge varar ett långpass?”. farbror Google sätter uppenbart likhetstecken mellan långpass och ångest. Då blir det å andra sidan lättare att svara. 1h59 min59 sek lyder ett svar. Sedan kan det finnas andra svar, t ex 2h25min34sek. Fredrikas svar skulle kanske vara mer åt 6h56min19sek hållet.

 12. Jumper: För svara på frågan så ja, jag har inga känningar alls i knävecket längre och det försvann konstigt (?) på Stockholm Marathon. Känningar ända upp till dagen innan och sedan efter maran har jag inte kännt något. Och jag har inte haft några direkta skador sedan dess.

 13. Ännu ett bevis på maratonlöpningens hälsobringande effekt !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s