Sex sakkunniga snitsarsvar

Snitsaren är glad igen. Intresset för hans frågelek ”Sex snåriga sportspörsmål” har visat sig över förväntan. Inte mindre än 28 svar har kommit, varav de allra flesta har innehållit åtminstone något korrekt svar. Allra bäst har den lyckats som sökt på internet och där funnit vår källa. Dess rikedom får vara förstapris nog. Många har tackat snitsaren för de trevliga frågorna och några har kompletterat sina svar med intressanta synpunkter. Vi tackar särskilt för den spännande inblicken i den ungerske tränaren Mihaly Iglois metoder på 1950-talet och för den skojiga anekdoten kring bronsstatyn i Vancouver. Tack Zoltan, Raimo, Roger, Inga-Lena och alla ni andra!

Så syrligt ironiskt skrev snitsaren för ett drygt år sen, och vore han inte en bruten man, kunde han vara än mer bitter idag. Om hans kluriga frågor kring friidrott den gången inte uppskattades bland hans fem, sex läsare, så har intresset visat sig än klenare på samme snitsares blogg idag.

Jag (Asgam) tackar dock Masse och Tildo för deras ambitiösa medverkan. Av de båda har den förre lyckats bäst med tre rätta svar, varför jag gratulerar honom till den utlovade resan för två till Lidingö. Masse kunde även svaret på den gamla kuggfrågan om Björn Borg, som inte bara fick Svenska Dagbladets guldmedalj som tennisspelare 1974 och 1978 utan också som simmare 1938. Svaren på de övriga frågorna var:

1. USA, stavhopp, 1947
2. Sverige, 1947
3. Sverige, 1947 och Ungern, 1955
4. Stig Pettersson, 1958
5. Al Oerter
6. Finland

För snitsarens mycket omständliga utredningar, ”Sex sakkunniga snitsarsvar”, hänvisas till sidan ”Lek och Idrott” och ytterligare kunskap finns att ösa ur den källa snitsaren en gång fann. För att läsarna av hans blogg inte ska slippa alltför lindrigt undan, ämnar jag (Asgam) senare, därtill uppmanad av snitsaren, lyfta fram några spännande detaljer och minnen kring frågorna och svaren. Vi har att vänta en tråkig tid i snitsarens sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s