Sekundärmilen

Att löpning är populärt vet vi och att löparbloggar läses flitigt har vi också förstått. På WordPress  ”Blogs of the Day” http://botd.wordpress.com/?lang=sv  hittar jag (Asgam) på listan över ”Top Blogs”  förutom ”Asfaltsjokerns leende” och ”42195”, båda stadigt parkerade mellan 30:e och 50:e plats, även ”Berlund bloggar” på 85:e plats. Den, som idag studerade den exklusiva listan, fann också (på 94:e plats) en blogg med det egendomliga namnet ”Efteråt hos farbror Steffe”. Bland alla hundra bloggarna var snitsarens den enda som inte höll sig med en egen underrubrik, varför introduktionstexten ”Just another WordPress.com weblog” står kvar och vittnar om bloggens brist på avsikt och sammanhang. När jag (Asgam) listat ut hur man går till väga,  ämnar jag ändra underrubriken till ”Not just another WordPress.com weblog”, ty denna motvilligt skapade blogg liknar ingen av de övriga. Dessvärre beror dess temporära framgång inte på bloggens särart, utan på att den under några dagar rättat in sig i ledet av löparbloggar. Att besökstalet stigit de senaste tre dagarna kan varken snitsaren eller hans administrator ta åt sig äran av. Utan vår vän ”jumper” hade bloggen ännu levt ett liv bland ett fåtal sörjande och en och annan vilsekommen googlare, men sedan den populäre löparen kom till oss, har all statistik ställts på ända. En påpasslig länk i ett inlägg av samme ”jumper” på Löparforum (puls.se) efter vår senaste intervju ligger också bakom den exeptionella framgången. Inlägget ”Efter Premiärmilen” var också en av WordPress ”Top Posts” under dagen och nådde i popularitet nästan de två etablerade löparbloggarnas rapportering från evenemanget.  Många har helt enkelt velat läsa om den sympatiske 62-åringens framfart i söndags.

Tyvärr tvingas jag (Asgam) göra flertalet läsare besvikna. Hur obegripligt det än kan tyckas, består livet inte bara av löpning, och mina förpliktelser mot snitsaren rör även andra ämnen. Min förhoppning är ändå, att åtminstone någon nytillkommen läsare skall stanna kvar och härda ut de dagar jag tvingas föra snitsarens penna. Om vi har tur får vi åter besök av den trevlige jumper senare under löparåret.

(Just nu går han omkring och masserar sitt högra skenben. Han har förvarnat om en tids löpfri träning).

17 svar till “Sekundärmilen

 1. Varför heter inlägget ”Sekundärmilen”?

 2. Bra fråga. Om det skulle anspela på söndagens lopp, borde ju detta hetat primärmilen. Däremot både sekunderades och premierades bloggen uppenbarligen av den löpta milen och dina minnen därifrån. Något ska ju en bloggpost heta. Har du nåt bättre förslag?

 3. Varför inte ”Jumper klarar biffen”?

  ”Den trevlige jumper”, ”den populäre löparen”, ”den sympatiske 62-åringen”? Är det den ironiska generationen som har återträff hemma hos snitsaren?

 4. Värre än så, Tildo. Spydigheterna kommer från snitsaren, som har svårt att smälta att ”den utspädde jumper” anses mer spännande än ”den koncentrerade snitsaren”. Eller som han uttrycker det på sitt gåtfulla vis: ”Gedigen inskränkthet går tydligen inte hem i dagens nyanserade samtalsklimat”.

 5. ”Den utspädde jumper”, mycket bra !! Ha ha ha!!

 6. Hellre utspädd än gasformig som du i alla fall. Jag har läst vad du kallar dig på din e-postadress. Kunde inte sagt det bättre själv!

 7. Om ni ska bråka får ni gå ut!

 8. Och du fortfor. Det är aldrig ens fel när två träter.

 9. Vem säger det? Oddvar Moen?

 10. Ha ha ha ha!!

 11. Hur är det med benet idag, jumper?

 12. Dåligt! Jag kan gå men inte springa. Jag tog en promenad och tittade på den nerbrända kvarnen igår och nyss var jag uppe i spåret och gick en vända. Fullt av löpare där. Det blir väl det man får göra en tid framöver. Titta på löpare.

 13. Du kommer igen, jumper. Jag tror på dig.

 14. Har kvarnen brunnit?! Eller var det Eldkvarn du menade 😉 Eller luras du bara?

 15. Ja, natten till i söndags. Googla: vallentuna kvarn brand. (Ett dåligt aprilskämt hade varit, om man då hade hamnat tillbaka hos farbror Steffe).

 16. Jag såg det efter en googling. Trist, jag gillade kvarnen. Namnet ”kvarnbadet” blir inte fullt så logiskt längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s